Pages - Menu

May 19, 2014

Despărțirile

Nu acele despărțiri fizice de oameni sau bunuri, dar acele despărțiri emoționale. Atunci cînd te lași de atitudini, amintiri, cuvinte, imagini, prietenii...

De cele mai multe ori despărțirile deschid noi oportunități, pe care noi le dorim favorabile, însă necunoscută mai este ziua de mîine. Despărțirile benevole aduc schimbări dorite. Se spune ca timpul le așează pe toate la locul lor, la momentul potrivit. Dar oare atunci cînd mergem împotriva timpului, superficial vorbind, noi, niște suflete rătăcite-n univers, forțăm un pic lucrurile să meargă în direcția considerată bunișoară, atunci, oare atunci ar putea însemna că lucrurile nu vor fi la locul potrivit, ar putea asta să însemne că ne săpăm propria groapă (?!)

Despărțirile îndeobște, sunt echivalentul schimbărilor. Ce mi-a plăcut în ultimile zile, a fost teoria sumară a unui simplu pieton pe străzile New York-ului, care spune că noi, oamenii, existăm pe Pămînt pentru o perioadă finită de timp. Iar timpul fiind o percepție creată în totalitate de om. Noi percepem timpul ca o trecere prin schimbări - anotimpuri, îmbătrînire, lucruri de genul dat. Deci, pentru a extinde timpul nostru pe Pămînt, trebuie să provocăm cît mai multe schimbări în viață. E șmecheră teoria, dacă o iei din unghiul potrivit.

Despărțiri, schimbări, emoționale și nu prea, chestii, decizii, acțiuni...trebuiesc omului și minții lui, pentru a-l păstra "proaspăt". Oricum, tot ce e prezent în viața noastră se clasifică în două categorii. Prima categorie include acel "tot" care e menit pentru a da omului experiența necesară în viață, iar a doua categorie e acel "tot" care crează însăși viața omului. 

1 comment:

  1. Schimbarea nu e doar posibilă, ci și inevitabilă. O spunea Milton Erickson. Problemele apar atunci când oamenii nu permit împrejurărilor naturale ale vieții sa le întrerupă tiparele vechi de asociere și experiență care au devenit nefolositoare, astfel încât să apară soluții și atitudini noi.
    Atașamentul e sănătos doar atâta vreme cât îți conferă echilibru și nu dependență.
    Schimbarea presupune ieșirea minții din zona de confort. Și ne opunem de prea multe ori inutil, neluând în calcul că fericirea se află în zona de risc și acțiune. :)

    ReplyDelete