Pages - Menu

April 16, 2014

obișnuiește-te să învingi

Cel mai trist este cînd spui „m-am obișnuit deja” la o vîrsta prea fragedă pentru a fi prea matur. M-am obișnuit deja să fiu înconjurată de oameni buni și iubitori, dar eu să mă simt singură. El mă tot întreabă ce este fericirea pentru mine, dar eu tot nu știu ce să-i răspund, îi tot dau un răspuns vag de fiecare dată. Nu-mi mai  amintesc cum se simte fericirea, i-am zis ultima dată. S-a întîmplat mult timp în urmă, cînd fericirea m-a părăsit, iar eu ca o lașă de doi bani, am lăsat-o să plece nestingherită.

M-am obișnuit deja să mă doară și m-am obișnuit cu gîndul și sentimentul că tot ce se întîmplă e numai pentru a ajunge la standardele unei femei puternice. Oare e chiar atît de necesar pentru o femeie să fie ea însăși puternică ori e suficient să se oprească la limitele societății și să urmeze un bărbat puternic, umărul căruia să-i fie protecție, sprijin și alinare, oare este?!

Nu m-am obișnuit însă, să pierd. M-am obișnuit să sufăr, dar nu m-am obișnuit să mă dau bătută. Am învățat de-a lungul timpului, că atunci cînd vezi finalul victorios, riscul unui eșec nu-și găsește loc în mintea omului, iar gîndurile se adună toate și conlucrează pentru a te scoate din împotmolire.

1 comment:

  1. Dar ce înseamnă oare o femeie puternică? Nu cumva acea femeie care face exact ceea ce simte că e bine pentru ea, fiind deopotrivă bine și pentru cel de lângă ea? Contează mai mult masca socială, așteptările celor din jur din partea noastră, decât ceea ce ne-ar plăcea cu adevărat să fim, să facem, să avem?...
    Eu cred că a fi puternic înseamnă a fi tu, cu orice risc.

    ReplyDelete