Pages - Menu

March 17, 2014

Pentru că unele cuvinte sunt incredibil de frumoase


" Te iubesc... două cuvinte care descriu un univers întreg, dar care în același timp duc “povara” acestui univers pe umerii celui care le rostește.

De cele mai multe ori sunt de prisos, te gandești că nici nu are rost să le spui, doar se simte în atingere, se vede în privire, pulsează mereu în prezența celuilalt. Și totuși, dacă e atat de evident, de ce nu sunt spuse? Poate pentru că ai impresia că sunt un juramant. Odată ce le-ai spus, te “obilgă” spre anumite lucruri. Dar în mod normal ar trebui să te elibereze. Sau poate într-adevăr frica te oprește să le spui. Dacă celălalt se sperie? Daca înțelege în alt fel ceea ce vrei să spui?

Cuvintele, de multe ori, au tendința să zăpăcească. Deseori este nevoie de un ocean de cuvinte să poată echivala cu un sentiment, cu o privire, cu o atingere. Desi sunt făcute pentru a ușura comunicarea, cuvintele sunt în plus uneori...

Cineva îmi spunea la un moment dat “Nu pot avea sentimente pentru două persoane”. De ce? Poate că mintea omenească nu acceptă să spui “te iubesc” decat unei persoane. Poate din cauza că atunci cînd le rostește…nu poate cuprinde în ele toate sentimentele care le are. Poate că un “te iubesc” spus cuiva diferă de un “te iubesc” spus altcuiva. E de-a dreptul ilar, două cuvinte care în mod normal înseamnă un singur lucru au încărcături emoționale total diferite. De aceea susțin, suntem săraci în cuvinte!

Și cu toate astea, e plăcut sa pot spune, “te iubesc mereu, te iubesc acum”. "

No comments:

Post a Comment