Pages - Menu

August 27, 2013

Viața nu-i ca mersul pe bicicletă, dom'le Einstein

Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți păstra echilibrul, trebuie să mergi înainte. (Albert Einstein)
       Nu, viața nu-i ca mersul pe bicicletă. Dacă mergi înainte, nu înseamnă neapărat că-ți păstrezi echilibrul, în viață. Un drum fără obstacole, probabil duce nicăieri. Drumul vieții e plin de obstacole și nu se cuvine să dai cu nasu-n ele, deci te ferești, fie la stînga - la dreapta, fie sari peste ele, nici vorbă de echilibru. Oricum suntem afectați de obstacole. Ele vin din toate părțile, ăsta-i scopul lor, să ne lovească, să ne țină pe loc, să ne doboare. Depinde, mai degrabă, de puterea emoțională dacă suntem în stare să atingem echilibrul și cum a zis Jean Grenier:
Cel mai greu lucru de păstrat este echilibrul. 
       O să optăm pentru a păstra ce-i mai ușor - capul sus.
       Un drum plin de obstacole. Să treci peste ele. Să-ți păstrezi capul ridicat. Și echilibru. Imposibil. Suntem puternici, dar prea firavi.
       Nu cred că echilibrul din viață îl putem compara cu o acțiune reală din viață. Poate pentru că acest echilibru e doar o dorință a tuturor care își crează un drum spre realizarea unui scop. Nu-i un fapt îndeplinit și povestit altora, ca să poată fi comparat. 
       Învață să zbori. Dacă nu poți zbura, aleargă. Dacă nu poți alerga, mergi. Dacă nu poți merge, tîrăște-te, dar nu te opri niciodată din drum. Găsește o modalitate de a merge mai departe. Indiferent de cîtă durere ai în suflet, mergi mai departe. Nu rămîne în spate, fiindcă nu se va întoarce nimeni după tine.

1 comment:

  1. Citatul corect este: "Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving." -adica sa nu te opresti din miscare.

    ReplyDelete