Pages - Menu

July 23, 2013

O povestioară, un mesaj, o părere

Am citit de curînd o povestioară, care mi-a plăcut. În acea povestioară s-au regăsit elemente legate de Dumnezeu. Eu nu sunt tocmai ușă de biserică, dar ideea transmisă mi-a ajuns la suflet.

Extras:
Un laureat al premiului Nobel a scris: Când vom muri şi vom merge în cer, ne vom întâlni cu Creatorul nostru. El nu ne va întreba: „De ce n-ai devenit Mesia? De ce n-ai descoperit un medicament împotriva cancerului? De ce n-ai devenit o personalitate a vieţii publice?”. El ne va întreba: „De ce nu ai fost tu însuţi?”. Aceasta este responsabilitatea fiecărui om.
Din păcate, suntem cine/cum vrea societatea să fim. Personalitatea noastră se crează și se dezvoltă pe baza opiniilor, îndrumărilor și cerințelor oamenilor din jurul nostru. Ne îmbrăcăm într-un fel pentru ca să corespundem dress code-ului, vorbim într-un fel pentru ca să fim la nivelul celor din grup, rîdem numai dacă rîd toți, dansăm numai dacă se aude muzică pe fundal și mai sunt alții care dansează. Nu mai suntem noi înșine deloc.

Ne interesează ce se vorbește despre noi. Ne doare dacă sunt bîrfe și ne bucură dacă sunt aprecieri. Vrem să demonstrăm că putem mai bine sau dezvoltăm sentimente de orgoliu și egoism. Personalitatea unui singur om este rezultatul influenței mai multor oameni.

În zilele noastre, s-a ajuns ca omul să fie el însuși doar atunci cînd e beat.  

No comments:

Post a Comment