Pages - Menu

April 30, 2013

Oameni de calitate superioară

[...] sunt puțini. Am ajuns să trăim într-o epocă în care aproape că nu mai există valoare emoțională, sentimentală sau intangibilă. Acum totul se măsoară în obiecte, chestii materiale sau bani. Acum și oamenii sunt obiecte, iar cel mai rău e cînd oamenii ajung să fie tratați ca obiecte de unică folosință. Probabil e foarte dureros.
       Acum, nu mai sunt oameni din pătura de jos, mijlocie sau înaltă a societății, acum oamenii sunt obiecte de calitate inferioară, mijlocie și superioară. Prea mulți oameni de calitate inferioră, prea mulți... se răspîndec ca ciupercile după ploaie, pe cînd cei de calitate superioară sunt pe cale de dispariție.
       Un om de calitate inferioară n-o să știe niciodată să vorbească calm într-o situație de stres, n-o să știe niciodată să asculte și mai ales să înțeleagă, n-o să știe să ierte, el doar o să pretindă că iartă. Acest soi de om e urît la suflet. El va uita să mulțumească, iar cînd o va face, va fi doar din motiv că o să aibă nevoie de ajutorul tău ulterior. Omul de calitate inferioară va călca peste cadavre, ca să ajungă la propria-i groapă.
       Un om de calitate mijlocie e un om educat, care știe foarte bine cum să-și valorifice cei șapte ani de-acasă. Iar cel de calitate superioară este un om înțelept; un om frumos la chip, dar mai ales la suflet; un om optimist, vesel, extrem de flexibil și adaptabil. Omul de calitate superioară va fi un bun actor printre oamenii de calitate inferioară și va îndruma calitativ-superior către succes oamenii de calitate mijlocie.

No comments:

Post a Comment